Et avbrudd... En ny start... Godt nytt år!

Pek, Svart, Kran, Kjøkken, Vask

En psykiater fortalte meg en gang at det kan være nyttig å skape et avbrekk når vonde følelser blir for ille. I stedet for å skade seg selv - dersom det er en strategi man har tillagt seg - kan man dyppe hodet ned i en bolle med isvann...

Jeg har for så vidt aldri forsøkt det. Jeg har verken boller eller isbiter... Men jeg forsøkte en gang å putte ansiktet under springen - med rennende, kaldt vann - samtidig som jeg holdt pusten. Det skjedde i grunn ikke noe magisk. Men jeg følte meg våt, og det skapte faktisk et lite avbrekk der jeg fikk tid til å hente meg inn igjen. Bli rolig. Samle tankene. Fortsette livet som normalt.

Overgangen fra 2016 til 2017 er en ren konstruksjon. Likevel representerer det et brudd. Et brudd i tiden. Vi kan legge det gamle bak oss, samle tankene og møte fremtiden med optimisme, drømmer og planer om endring.

Mye er opp til oss selv. Det hjelper sjelden å tenke eller drømme eller ville oss i en ny og bedre situasjon. Men det kan være et godt utgangspunkt. Så må vi ta det første skrittet. Det er helt opp til oss - vi må velge å gå igang.

Det kan hende det blir mange skritt å gå. Da må vi gå dem alle, ett etter ett. Ingen av oss klarer å 'hoppe' 60 meter i ett steg. Men vi kan komme dit ved å gå ett skritt av gangen.

Det er slik jeg tenker når jeg trener. Jeg klarer ikke alltid det jeg ønsker med første forsøk. Men jeg drømmer om det og bestemmer meg for det. Så begynner jeg, det første skrittet, mitt første forsøk på å komme videre. Så fortsetter jeg og bygger det gradvis opp. Så klarer jeg det til slutt. Armhevninger. Pullups. Ting jeg aldri hadde trodd jeg ville klare pga skulderskaden min. Men jeg drømte, og jeg ville. Så forsøkte jeg.

Et kinesisk ordspråk sier:

"En hver lang reise begynner med et lite skritt."

Overgangen til 2017 gir oss et mentalt brudd. Vi føler at vi får en ny sjanse til å nullstille oss. - Det er bra! La oss derfor bruke denne sjansen til å gjøre det beste ut av de kommende dagene, ukene og månedene!

Godt nytt år til alle! - Stå på!!

#psykiskhelse #nyttår #drømmer #depresjon #angst #helse #trening #optimisme #fremtid #endring #strategier

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sarah Nazeem

Sarah Nazeem

30, Oslo

Sykepleier og sosiologistudent. Elsker å trene, lære nye ting og være sammen med venner. Hater urettferdighet i et hvert format, men mener dette ikke er nok - man må gjøre noe. "Urettferdighet eksisterer fordi vi tillater det!" Blogger primært om fysisk og psykisk helse - basert på egne erfaringer både som helsepersonell, som pårørende og som pasient.

Kategorier

Arkiv

hits