Fornøyd...


 

Så var jeg tilbake i Tigerstaden (Oslo, hvis noen lurer.... Jeg må innrømmet at jeg lurer på hvordan byen endte opp med det kjælenavnet...). Etter en langhelg på sørlandet med en venninne.

Vi hadde vekslende vær, men det var gøy å bade ute hver dag. Jeg ha lengtet etter å bade lenge - men har ikke turt fordi jeg det siste året har fått så mange arr på kroppen. Jeg har pants og badedrakt... men jeg følte ikke jeg kunne bade i bukse og genser heller...

Venninna mi spurte om arrene. Hva brukte jeg? Eeeeeeeeh,................. Ok, hun er voksen, jeg er voksen, vi kan snakke om dette, som voksne.

Og jeg er voksen, men har likevel kuttet meg. Jeg skjønner det selvsagt ikke selv når jeg er i godt eller ok humør, men når jeg er skikkelig down...eller, i hvert fall slik det har vært det siste året, så har det hjulpet. Men det er rart å tenke på at jeg knapt hadde selvskadet meg noe før jeg kom i kontakt med psykiatrien. De sa "Vil du ha hjelp?" "Tror du at du kan få hjelp?" Ok, de nevnte ikke 'selvskading' i forbindelse med den forespørselen, men det var fascinerende hvor mye verre jeg ble når jeg liksom skulle få "hjelp".

Det som virkelig hjelper, er normal vennlighet fra normale mennesker. De trenger forresten ikke være så normale heller - for, jeg mener, hvem er egentlig det?

Men det å møte noe vennlig, gir tro på at det faktisk finnes noe godt i verden. Da trenger man kankje ikke gi opp likevel?

"Det enkle er ofte det beste" ;)


#ferie #sørlandet #vennskap #foreldre #jobb #fri #undercover #selvskading

10 kommentarer

Mona Iren

10.07.2017 kl.16:03

Så bra at du har turt å bade og kose deg :)

Sarah Nazeem

10.07.2017 kl.19:23

Mona Iren: :) (jeg hadde drømt om å bade leeeeeenge....) ;)

Ei_heks

10.07.2017 kl.17:07

Det at selvskadingen kom først da, er kanskje fordi du plutselig måtte møte utfordringene dine på en nærere måte? Ikke at jeg har noen kvalifisert mening om det. Bare en tanke. Eller at du endelig kunne senke guarden?

Godt å høre du hadde en fin helg. Det fortjener du! :)

Sarah Nazeem

10.07.2017 kl.19:39

Ei_heks: Ja, jeg tror det var et dårlig tidspunkt (akutt krise) at de begynte å skulle kartlegge alle andre problemer og vonde minner gjennom livsløpet... og så ville de ikke tro meg ift det jeg opplevde som krise.....så jeg ble veldig stressa. Men har slutta å gå hos dem nå, og det hjalp. Men jeg skal til noen andre snart - - - håper det ikke blir en "here we go again" ;p

Takk :)

Ei_heks

10.07.2017 kl.19:53

Om du føler kjemien ikke stemmer i utgangspunktet, bytt! Og fortsett med det til magefølelsen din er god! Det er kjempeviktig med tiltro og trygghet i sånne sammenhenger. Men det kan jo klaffe ved første forsøk! :)

Lykke til! <3

Sarah Nazeem

11.07.2017 kl.11:23

Ei_heks: Takk!!! <3
(det forrige var DPS, og der vil de svært sjelden tillate bytte av terapeut (sa de))

Ei_heks

11.07.2017 kl.11:51

Snakk med dem i forkant og si du sliter med tilliten pga tidligere erfaringer. Det er ofte lettere å ta ting i forkant enn i ettertid. Ikke gå til noen som trekker deg ned.

Sarah Nazeem

11.07.2017 kl.18:20

Ei_heks: Jeg lurte litt på om jeg skulle gjøre det, men var veldig usikker... Så fint at du skrev det - da tar jeg det imot som et godt råd og forsøker :) Tusen takk! <3

Ei_heks

11.07.2017 kl.18:32

Fordelen med å bli godt voksen er at man ikke lar systemet hersje med en lenger. Du er sterkere i forhold til å sette grenser for måten andre (evt systemet) behandler deg på. Sånn er det iallefall for meg.

Du må bare spørre om du føler deg utrygg og trenger tips. Lykke til! Håper du får den hjelpen du fortjener! <3

Sarah Nazeem

12.07.2017 kl.13:03

Ei_heks: Tusen takk!!! <3

Skriv en ny kommentar

Sarah Nazeem

Sarah Nazeem

30, Oslo

Sykepleier og sosiologistudent. Elsker å trene, lære nye ting og være sammen med venner. Hater urettferdighet i et hvert format, men mener dette ikke er nok - man må gjøre noe. "Urettferdighet eksisterer fordi vi tillater det!" Blogger primært om fysisk og psykisk helse - basert på egne erfaringer både som helsepersonell, som pårørende og som pasient.

Kategorier

Arkiv

hits