The hardest walk..."The hardest walk is walking alone, but it's also the walk that makes you the strongest." - Unknown

Det er i grunn en god illustrasjon.

Vi blir født, ganske så hjelpeløse, avhengige og sårbare. Etter hvert som vi vokser opp, lærer vi oss å ta vare på oss selv. Vi spiser, drikker, går på toalettet, krabber, går, leser, skriver... Først med hjelp, så med veiledning, så på egenhånd.

Fra å uttrykke alle behov gjennom gråt, lærer vi å uttrykke oss med bokstaver og ord. Og vi lærer å trøste oss selv.

Likevel betyr samvær, nærhet, omsorg, vennlighet og relasjoner til andre mye for oss. Vi får venner. Og kan få nye venner. Men ikke alle venner blir værende når vi trenger dem.

"The hardest walk is walking alone..."

Den samme veien - en asfaltert motorvei, en svingete grusvei eller en smal sti - kan oppleves veldig annerledes om vi går den alene eller sammen med andre.

Den samme byrden - en full handlepose, et bord eller en stor sofa - kan oppleves veldig annerledes om vi bærer den alene eller sammen med andre.

Det er når vi må vandre alene og bære byrden på egenhånd at livet kan oppleves som mest utfordrende. Det er da vi kan bli mest fristet til å gi opp. Slippe det vi har i hendene. Falle sammen på stien.

Orker bare ikke mer...

"...but it's also the walk that makes you the strongest."

Det er med psyken som med kroppen. Trener vi med tunge vekter, blir vi også sterkere. Det koster... Men det gir oss også noe igjen. Dersom vi ikke gir opp.

Vi kan se på andre rundt oss i treningssalen. Noen holder bare lette vekter i hendene. De gjør raske repetisjoner, mange repetisjoner. De ser upåvirket ut. Og de kan gå ut og videre uten at det har kostet dem noe særlig.

Det er kanskje de vi misunner i hverdagen. De som slipper å bære de tyngste byrdene. Jo, vi bærer alle byrder. Men noen har dem tyngre enn andre. Og er man i tillegg alene om å bære dem, oppleves de enda tyngre.

Smerte. Tretthet. Fristet til å gi opp. Slippe vektene og falle sammen på gulvet.

Men ved å bite tennene sammen og IKKE GI OPP, vil vi bli sterkere.

Det er med psyken som med kroppen.

"The hardest walk is walking alone, but it's also the walk that makes you the strongest."#psykiskhelse #ikkegiopp #styrke #svakthet #sårbarhet #depresjon #angst #traume #konflikt #giopp #psykisksmerte #selvskading #ensomhet #mobbing #kamp #fighter #livet #styrketrening #trening #visdomsord #nevergiveup

2 kommentarer

finnminvei

15.07.2017 kl.01:51

Så sant! Og det er så fantastisk godt å føle seg sterk.

Sarah Nazeem

15.07.2017 kl.08:57

finnminvei: :)

Skriv en ny kommentar

Sarah Nazeem

Sarah Nazeem

30, Oslo

Sykepleier og sosiologistudent. Elsker å trene, lære nye ting og være sammen med venner. Hater urettferdighet i et hvert format, men mener dette ikke er nok - man må gjøre noe. "Urettferdighet eksisterer fordi vi tillater det!" Blogger primært om fysisk og psykisk helse - basert på egne erfaringer både som helsepersonell, som pårørende og som pasient.

Kategorier

Arkiv

hits