5 ting jeg ville bli når jeg 'ble stor'...

1. Forfatter med bondegård
Dette var min første drømmejobb da jeg var barn. Jeg elsket dyr - så en egen bondegård måtte være tingen! Selv vokste jeg opp i en blokk i Groruddalen, og det nærmeste jeg kom egen farm var en bolle med gullfisk og et marsvin...
Jeg elsket å skrive og å forsvinne inn i fantasiverden. Min første bok skrev jeg som 7-8-åring. Det ble for øvrig den eneste jeg noen gang fullførte. Jeg fikk så mange ideer, og jeg begynte stadig på nye fortellinger. Noen jobbet jeg lenge med; andre fikk kun et par sider før de ble lagt i skuffen sammen med de andre utkastene. Jeg fikk gode karaktere i både norsk og nynorsk (tru det eller ei!), men forfatterdrømmen vokste jeg av meg i tenåra.


 

2. Advokat
På ungdomskolen var dette den store drømmen. Det må ha vært ett eller annet jeg så på TV som inspirerte meg. Det føltes rett og slett kult. Den yrkesdrømmen varte imidlertid ikke så mange år. Jeg tror den døde allerede i første klasse på videregående. Vi hadde tidenes kjedeligste lærer i IT- og økonomi, og det var der alle paragrafene befant seg. Jeg tror dessuten jeg er allergisk mot økonomi. Så jeg "kastet ut babyen med badevannet", og hadde ikke lenger varme følelser for advokatjobben.
Det siste halvåret har imidlertid den drømmen blusset opp igjen. Etter at jeg selv opplevde hvor slemme ledere kan være i en arbeidskonflikt, og hvordan lovverket og rettsvesenet er små, vanlige menneskers eneste sikkerhet, har jeg virkelig fått lyst til å bli de svakes forkjemper og knuse alle mektige, kapitalistiske, maktmisbrukende, ondsinnede......... ok, ok, jeg har i hvert fall lyst til å stå opp for dem som opplever urettferdighet!


 

3. Biolog
Jeg e-l-s-k-e-t biologi på ungdomsskolen og videregående. Men jeg fikk litt noia da jeg hørte at man måtte dissekere griseøyne, mark og frosker hvis man valgte biologi videre som fordypning. Jeg tok derfor andre fag, og har angret meg mye i ettertid. Jeg storkoste meg da vi lærte om fysikk, anatomi og patologi på sykepleien. Biolog er fortsatt drømmeyrket, men det er noe jeg vet aldri kommer til å bli virkelighet.

4. Fysioterapeut
Jeg hadde veldig mye vondt i nakken og skuldrene som tenåring, og gikk til forskjellige fysioterapeuter. Et par av dem syntes jeg var kjempekule, og jeg fikk lyst til å bli som dem. Jeg ville lære navn på alle musklene og forstå hvordan alt fungerte. Men fordi jeg hadde så mye vondt selv, tenkte jeg at det ikke var noe lurt valg for meg. Jeg tok derfor sykepleie i stedet, siden det ikke var så langt unna. - Så slik endte jeg opp som sykepleier. Jeg likte det, særlig fordi det innebærer å hjelpe andre og fordi man stadig treffer nye mennesker, men det var aldri drømmeyrket.


 

5. Lege
Når man først er inne på biologi, helse, kropp og mennesker, så er det vanskelig ikke å ha lyst til å bli lege. Dette var vel noe jeg først fikk lyst til etter videregående, men jeg manglet fagkombinasjonen og hadde ikke råd til å ta fag som privatist. Så da er det bare å si seg fornøyd med sykepleien, og trøste seg med at det - tross alt - er vi som jobber tettest på pasientene.

 

#drømmeyrke #arbeid #jobb #voksen #drøm #lege #fysioterapeut #biolog #sykepleier #forfatter #bondegård #bonde #advokat #yrke #yrkesvalg #barnedrømmer

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sarah Nazeem

Sarah Nazeem

30, Oslo

Sykepleier og sosiologistudent. Elsker å trene, lære nye ting og være sammen med venner. Hater urettferdighet i et hvert format, men mener dette ikke er nok - man må gjøre noe. "Urettferdighet eksisterer fordi vi tillater det!" Blogger primært om fysisk og psykisk helse - basert på egne erfaringer både som helsepersonell, som pårørende og som pasient.

Kategorier

Arkiv

hits