Noen ganger skal det så lite til...

Av og til lurer jeg på om himmelen har plassert mennersker på min vei slik at den skal bli enklere å gå. På samme måte som det av og til faller dråper ned slik blomster og grønne vekster kan spire frem...

I dag var en utrolig kjip dag - så kjip at jeg ikke klarte å la være å skade meg selv igjen. :'(

Hjemme bare gråter jeg, så jeg må ut av hybelen.

Jeg orka ikke lage matpakke, så jeg dro innom den tyrkiske "sjappa" under t-banestasjonen på veien og kjøpte en børek. Han som jobber der er alltid så hyggelig. Jeg kjenner ham ikke, men han har hilst på meg hver gang jeg har gått forbi - enda jeg ikke har kjøpt noe der før i høst.

Idet han plasserte børeken på disken foran meg og jeg trakk frem kortet for å betale, beveget han hånda raskt bak kassaapparatet og førte den nesten umerkelig over børeken min. Igjen lå to sukkertøy.

"Tusen takk," sa jeg og viftet litt ekstra med dem da jeg gikk. Han smilte og nikket tilbake.

Jeg liker ikke sukkertøy. Jeg er av den tro at sukker er en fiende av menneskeheten. Ved speiselle anledninger er det likevel helt greit. Nå hadde jeg imidlertid absolutt ikke lyst på godteri, jeg hadde i hvert fall ingenting å feire.

Men likevel - de to sukkertøyene.... De rørte meg til dypet av hjerteroten. Dagen ble ikke fantastisk, men jeg ble glad. Genuin glede.

Litt senere passerte jeg en av de rumenske tiggerne som jeg har passert i flere år og tidvis vekslet noen ord med. "I don't have cash," forklarte jeg. Men han kunne få to sukkertøy. Han humret litt da han tok imot dem.

"Ved spesielle anledninger," tenkte jeg og gikk videre ut i dagen...


#psykiskhelse #hjelp #selvskading #oppmuntring #bryseg #glede #gledeandre #litesomskaltil #håp #tro #mennesker

6 kommentarer

James Madison

11.10.2017 kl.12:05

<3

Sarah Nazeem

11.10.2017 kl.16:25

James Madison: <3

eiheks

11.10.2017 kl.17:40

Åhhh... sånne små ting er store lykkeøyeblikk! <3

Og så delte du den videre. :)))

Sarah Nazeem

11.10.2017 kl.19:08

eiheks: :))

Charlene N. Nedrum

12.10.2017 kl.14:40

Nydelog at du allikevel deler, da du selv er så nede.... stor respekt av det! <3

Sarah Nazeem

12.10.2017 kl.19:55

Charlene N. Nedrum: <3

Skriv en ny kommentar

Sarah Nazeem

Sarah Nazeem

30, Oslo

Sykepleier og sosiologistudent. Elsker å trene, lære nye ting og være sammen med venner. Hater urettferdighet i et hvert format, men mener dette ikke er nok - man må gjøre noe. "Urettferdighet eksisterer fordi vi tillater det!" Blogger primært om fysisk og psykisk helse - basert på egne erfaringer både som helsepersonell, som pårørende og som pasient.

Kategorier

Arkiv

hits