Mann drukner - tenåringer filmer og mobber mens det skjer (B.M.M.)

Det er noe av det SYKESTE jeg har sett! Hva feiler det egentlig verden? Jeg vet ikke hva annet jeg kan si - det er bare helt sykt!

Dette er for øvrig tøffe saker, så hvis du reagerer på slikt (jf. overskriften), bør du ikke lese videre.

I juli i år gikk tobarnsfaren Jamel Dunn ut i en innsjø i Florida for å ta sitt eget liv. Jamel var funksjonshemmet og kunne ikke svømme. Ute i vannet angret han - slik mange gjør som forsøker å ta livet sitt i en overveldelse av sorg og håpløshet.

Jamel ropte om hjelp. Det fikk han ikke. I stedet fikk han høre hvordan en gruppe tenåringer som stod i nærheten spottet ham og lo av ham. De ropte bl.a. at de ikke ville hjelpe ham, kalte ham stygge ord og klandret ham for å ha rotet seg bort i denne situasjonen på egenhånd. Samtidig filmet en av dem Jamels kamp med mobilen. Vi kan høre hvordan Jamel roper av fortvilelse og se hvordan han kjemper i vannet. Vi kan høre hvordan de mobber og ler. Og det slutter heller ikke når han har druknet.

Jamel kunne vært i live dersom tenåringene hadde brukt mobilen til å ringe 911 i stedet for å filme den utrolig tragiske begivenheten de stod og så på. Hva kaller man en slik forbrytelse?

Florida har ingen lover som straffer slike "indirekte drap" med fengsel. Tenåringene fikk riktignok en bot på $1000, men likevel...

Opptaket deres ligger tilgjengelig online - men det er sterk kost, så ikke se på det hvis du ikke orker slike ting!!!!

Det viktigste vi likevel kan lære, er at dette skjer oftere enn vi tror. Dette eksempelet er veldig tydelig - men i mange tilfeller skjer det indirekte. Vi som er mer priviligerte enn mange andre i denne verden, lukker ofte øynene for andre mennesker ulykke, nød og behov. Tenåringenes handling er ekstrem, men vi trenger likevel alle å tenke gjennom hvordan vi prioriterer tid og penger, og hvordan vi behandler andre mennesker. Vi har kanskje mulighet til å redde noen som vil omkomme dersom vi ikke gjør noe... Det er den virkelig store leksen i dette!
 

#galskap #mord #indirektedrap #indirektemord #mobbing #selvmord #ondskap #hard #galverden #bryseg #bistand #bloggingmotmobbing #egoisme #vågåbrydeg

4 kommentarer

eiheks

07.11.2017 kl.10:38

Jeg så ikke, så takk for advarslen, men historien er hinsides grusom. Man kan forklare og bortforklare, men har du SÅ lite hjertevarme igjen er du OND!

Jeg skriver i blant at hjertet mitt gråter. Det gjør det nå også. Det gråter BLOD!

Sarah Nazeem

07.11.2017 kl.10:46

eiheks: Ja, det er skikkelig trist.... :'((

07.11.2017 kl.16:31

Negre.

Sarah Nazeem

07.11.2017 kl.17:38

Anonym: Mennesker.

Skriv en ny kommentar

Sarah Nazeem

Sarah Nazeem

30, Oslo

Sykepleier og sosiologistudent. Elsker å trene, lære nye ting og være sammen med venner. Hater urettferdighet i et hvert format, men mener dette ikke er nok - man må gjøre noe. "Urettferdighet eksisterer fordi vi tillater det!" Blogger primært om fysisk og psykisk helse - basert på egne erfaringer både som helsepersonell, som pårørende og som pasient.

Kategorier

Arkiv

hits