hits

Optimismens adventskalender LUKE 6: Seks grunner til å glede seg over vinteren

Å finne positive sider ved vinteren kan være utfordrende på mange måter. Men jeg elsker utfordringer. Så hva passer vel bedre for optimismens adventskalender enn å finne seks positive ting ved denne årstiden?

Så da ønsker jeg deg hjertlig velkommen til luke nr. 6, hvor vi altså finner seks gode grunner til å glede seg over vinteren:

1. Snøfnugg
Det er da umulig å ikke glede seg over disse små, hvite fnuggene som daler ned fra himmelen i tide og utide. Regn har riktignok sin sjarm, men er langt mer ubehagelig. Som snøfnugg er nedbør faktisk ganske flott. Det er noe stemningsfullt med det hele, nesten magisk. Og tar vi en nærmere titt på disse små fnuggene, så er de jo bare helt fantastiske. Hvem kunne tro at naturen kunne lage slike små mesterverk?

2. Snøkledde trær
Det er noe av det vakreste som kan møte meg når jeg trekker fra gardinene om morgenen: Å se ut på lett hvitdekte marker med hvitkledde nakne trær. Krystalltrær! Det er bare helt utrolig flott!

3. Lettere å se stjernene
Hva man enn måtte synes om mørketida - det er mye lettere å se stjernene når det er så mørkt og så mye mørke rundt oss. Og stjernene - der de lyser langt, langt borte fra - er også et vakkert og sjarmerende skue. Det er nesten ikke til å tro at de er så langt borte. Universet er så stort og flott! Juletrelys har sin sjarm, men det kan ikke måle seg med naturens egne lys.

4. Man kan gå på ski eller ake
Litt avhengig av aldersnivå og interesser, så har vinteren mange morsomme aktiviteter å by på som ikke er tilgjengelige resten av året. Å skli (frivillig!) bortover gata på snøen er faktisk ganske gøy.

5. Snøfigurer
Snøen kan brukes til mye annet - f.eks. kreativ utfoldelse. Kulesnømenn er kanskje det vanligste og enkleste, men bare fantasien setter grenser for hva man kan lage. (Og talent avgjør gjerne resultatet...) Selv bare det å vente på t-banen kan bli gjenstand for kreativ tramping i sirkler eller andre mønstre på perrongen, eller oppsamling av små hauger. Mye mer kjedelig om sommern...

6. Variasjon skaper glede
Årstidsvariasjonen gjør verden mer spennende. Hver årstid har sin sjarm. Det er noe positivt og negativt med det meste - og selv det negative med vinteren har sine positive sider: Det gjør at vi verdsetter det andre bedre, fremfor å ta det for gitt.

Enjoy the wonder, folks! ;))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg lager Optimismens adventskalender fordi jeg gruer meg til jul og synes hele "oppløpsiden" kan være ganske vond og vanskelig. Med Optimismens adventskalender forsøker jeg å tvinge meg selv til å fokusere på noe positivt hver dag. Jeg håper det vil hjelpe for min egen del - og at det kanskje kan spre litt optimisme også på andres sti. 

Så enten du gruer deg eller gleder deg til jul, kan du ha nytte av en Optimismens adventskalender - du kan lese mer om konseptet her! Så heng deg gjerne på!


#kalender #advent #advenstkalender #optimisme #tenkpositivt #psykiskhelse #hjelptilselvhjelp #jul #grueseg #gledeseg

3 kommentarer

wenchepia

06.12.2017 kl.17:03

Åh...ja snøfnugg er vakre:)))

Sarah Nazeem

06.12.2017 kl.18:47

wenchepia: :-D

Sarah Nazeem

06.12.2017 kl.18:48

wenchepia: Og det beste av alt - det finnes så mange av dem at alle kan få sin egen og vel så det ;D

Skriv en ny kommentar

Sarah Nazeem

Sarah Nazeem

30, Oslo

Sykepleier og sosiologistudent. Elsker å trene, lære nye ting og være sammen med venner. Hater urettferdighet i et hvert format, men mener dette ikke er nok - man må gjøre noe. "Urettferdighet eksisterer fordi vi tillater det!" Blogger primært om fysisk og psykisk helse - basert på egne erfaringer både som helsepersonell, som pårørende og som pasient.

Kategorier

Arkiv