hits

Optimismens adventskalender LUKE 7: Syv aktiviteter som redder deg i vinterensomheten

Hva gjør du når det er mørkt og kaldt ute, vått og vindfullt, surt og rått, trist og grått? Og du atpå til er alene?

I luke nr. 7 av optimismens adventskalender finner du svaret: Her ligger nemlig syv morsomme aktiviteter du kan finne på når all fornuft tilsier at du bør holde deg innendørs og du ikke har noen andre å finne på ting sammen med. Som erfarent enebarn burde jeg være godt kvalifisert til å uttale meg her.

Så da er det bare å sette igang:

1. Puslespill
Kjempefin aktivitet som både avleder tankene og utfordrer dem. Kan være lurt å begrense seg til noen hundre brikker - blir det uoverkommelig kan man risikere å bli litt frustrert...

2. Tegne eller male
Det er sunt og godt for psyken å få utfolde seg kreativt. Og du er din egen herre - ingen andre bestemmer hva du skal lage. Du kan uttrykke dine tanker, følelser, bekymringer, meninger og minner - eller bare ha det gøy med fargeklatting. Man trenger heller ikke ha kjempetalent i utgangspunktet. Du kan øve deg - eller du kan legge lista lavere og bare ha det gøy!

3. Trene
Ok, dette er for de spesielt interesserte. Jeg liker best å trene i studio, men det er ingenting i veien for å trene hjemme. Å bruke energi er positivt på mange måter; det gir gevinst både fysisk og psykisk. Og til forskjell fra studio - du kan sette på akkurat hvilken bakgrunnsmusikk du vil!

4. Les en god bok
Dette er en klassiker. Men å lese en bok, kan være mer enn å bare lese en bok. Det kan være stearinlys eller fyr i peisen, et godt pledd, kakao eller en kopp med te. Du skaper rammene. Det er tid for å kose seg!

5. Se ut av vinduet
Så lenge man selv er på innsiden, kan det være både sjarmerende, koselig og inspirerende å sitte ved vinduet å titte ut på mørket, stormen eller regnet/snøen. Kan med fordel kombineres med en kopp te e.l.

6. Aktivitetsbok og kryssord
Også her kan hjernen leke seg på en måte som virker positivt inn på psyken. Det kan avlede fra triste tanker, samt utfordre i forhold til kreativitet. Det finnes mange typer og vanskelighetsnivåer - så det er bare å velge og vrake og finne noe som passer for deg!

7. Strikke
Ok, jeg innrømmer at jeg sjelden strikker. Ok, det skjer så godt som aldri. Men dersom jeg hadde holdt på med de andre aktivitetene noen dager og hytta fortsatt var nedsnødd, ville jeg trolig satt igang å strikke. Jeg tror nemlig det kunne bli ganske gøy. :D

La du merke til at det ikke var noen elektroniske duppeditter involvert? Det er jo gjerne disse vi tyr til når vi kjeder oss, ikke minst når vi føler oss ensomme. Men jeg ville med dette innlegget vise at vi mennesker er fullt ut utrustet til å overleve også uten elektronikken! Eller hva tror du?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg lager Optimismens adventskalender fordi jeg gruer meg til jul og synes hele "oppløpsiden" kan være ganske vond og vanskelig. Med Optimismens adventskalender forsøker jeg å tvinge meg selv til å fokusere på noe positivt hver dag. Jeg håper det vil hjelpe for min egen del - og at det kanskje kan spre litt optimisme også på andres sti. 

Så enten du gruer deg eller gleder deg til jul, kan du ha nytte av en Optimismens adventskalender - du kan lese mer om konseptet her! Så heng deg gjerne på!


#kalender #advent #advenstkalender #optimisme #tenkpositivt #psykiskhelse #hjelptilselvhjelp #jul #grueseg #gledeseg

4 kommentarer

James Madison

07.12.2017 kl.18:40

Når jeg leste denne listen begynte jeg å tenke over hvor mye tid jeg bruker på å stirre ned i telefonen min... Puslespill liksom! Det er en aktivitet! Skulle kanskje kjøpt meg ett

Sarah Nazeem

07.12.2017 kl.21:29

James Madison: hehe, du kan jo ønske deg til jul! ;))

wenchepia

08.12.2017 kl.13:30

Har gjort nr.3 ... lurer på om det blir nr.4 nå... eller julekortskriving..jeg får se...NOE må jeg hvertfall finne på...dårlig på å være alene:/

Sarah Nazeem

08.12.2017 kl.16:27

wenchepia: Julekort kombinert med nr.2 synes jeg hørtes både morsomt og koselig ut! Perfekt "mind catcher" og dessuten nyttig - man kan glede både seg selv og andre! :D

Skriv en ny kommentar

Sarah Nazeem

Sarah Nazeem

30, Oslo

Sykepleier og sosiologistudent. Elsker å trene, lære nye ting og være sammen med venner. Hater urettferdighet i et hvert format, men mener dette ikke er nok - man må gjøre noe. "Urettferdighet eksisterer fordi vi tillater det!" Blogger primært om fysisk og psykisk helse - basert på egne erfaringer både som helsepersonell, som pårørende og som pasient.

Kategorier

Arkiv