hits

Fem gode minner fra påskeegget

Jeg skrev at jeg skulle hakke frem noen gode minner fra veggene - slik hakkespetten gjør. Så da er det bare å gå igang. Jeg tror det ville vært litt lettere om jeg faktisk var hakkespett, for det kjennes litt som å dunke hodet i noe. Og så blir jeg like gal som Woody Woodpecker og løper rundt med et "Hahahaahaaaahaaaaa! Hahahaahaaaahaaaaa!"

Jeg tror jeg må finne et annet (og litt mer humant) bilde - og siden det er påske, kan jeg like godt ty til påskeegget. Da jeg var liten, fikk jeg egg med godteri. Særlig Nonstop. I dag skal jeg gi meg selv et egg med gode minner. Det er sunnere, både for kropp og sinn, og dessuten mye mer spennende.

Så her er fem gode minner jeg har plukket opp fra påskeegget i dag:

1. Barnebursdager
Foreldrene mine gjorde en hederlig innsats hver gang jeg fylte år. Det var kanskje litt i overkant, men jeg gir dem full kredit for å arrangert en festelig begivenhet for meg og vennene mine. Ikke bare stod de for maten (tja, en 8-åring er kanskje ikke så god til å bake bløtekake uansett), men de var ivrig engasjert underveis. Jeg husker faren min best med videokameraet. Mens moren min var høyt og lavt, serverte alle de hyperaktive gjestene mine og arrangerte morsomme leker, som f.eks. adjektiv-fortelling-leken. Jeg fikk alltid fine gaver også. Jeg ble riktignok en antimaterialist da jeg ble stor, men det er fullt mulig å være takknemlig for det.

2. Tusenfryd
Å være enebarn VAR kjedelig, men det var likevel sporty av mine foreldre å ta meg med til Tusenfryd. Jeg tror jeg var alene i de fleste karusellene (med unntak av den tradisjonelle med hester og vogner som snurrer saaaaaakte rundt). Men det var gøy likevel, og de skal ha full kredit for tålmodigheten på sidelinja.

3. Aktiviteter
Jeg er evig takknemlig for at foreldrene mine lot meg delta på så mange aktiviteter da jeg var liten. Jeg fikk spille piano og fiolin, fotball, håndball og tennis. Det var ørten svømmekurs, tenåringsgruppe og diverse håndtarbeidsgreier (keramikk,akvarell, gips, sying). Ja, så var det speidern, da. Vi var på leir og møttes jevnlig. Jeg fikk være mye ute og delta på relativt nyttige ting. Slikt kommer godt med, både i hverdagen og på sikt.

4. Dyr
Jeg fikk mange bamser (og de var gode venner!), men det kan ikke måle seg med levende dyr. Jeg er SÅ takknemlig for at jeg fikk gleden av å eie en bolle med gullfisk og et marsvin i bur. Det er ikke sikkert marsvinet syntes det samme, men jeg hadde i hvert fall mye glede av det.

5. Ferier
Jeg fikk riktignok litt noia av feriene våre etter hvert, det var så mye krangling at det ble mer slit enn glede. Men det betyr ikke at jeg ikke kan glede meg over alt de fant på. De forsøkte i hvert fall, de skal de ha. Og da jeg var liten, tok de også hensyn til meg - jeg mener, hvilken glede skulle foreldrene mine ellers hatt av å besøke Legoland eller Ålborg zoo? Da jeg var barn, var det ikke så mye press med fantastiske feriereisemål heller. Danmark var perfekt. Siden fikk jeg besøke andre steder i Europa, primært øst. Selv om det ble mye tid i buss og hotel, ble jeg i hvert fall litt geografisk beriket.


#minner #oppvekst #barndom #psykisk #psykiskhelse #tenkpositivt #fokuserpåpositiveting #cptsd #ptsd #depresjon #angst #tiltak #foreldre #takknemlig #påske #påskeegg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sarah Nazeem

Sarah Nazeem

30, Oslo

Sykepleier og sosiologistudent. Elsker å trene, lære nye ting og være sammen med venner. Hater urettferdighet i et hvert format, men mener dette ikke er nok - man må gjøre noe. "Urettferdighet eksisterer fordi vi tillater det!" Blogger primært om fysisk og psykisk helse - basert på egne erfaringer både som helsepersonell, som pårørende og som pasient.

Kategorier

Arkiv