Mann drukner – tenåringer filmer og mobber mens det skjer (B.M.M.)

Det er noe av det SYKESTE jeg har sett! Hva feiler det egentlig verden? Jeg vet ikke hva annet jeg kan si – det er bare helt sykt!

Dette er for øvrig tøffe saker, så hvis du reagerer på slikt (jf. overskriften), bør du ikke lese videre.

I juli i år gikk tobarnsfaren Jamel Dunn ut i en innsjø i Florida for å ta sitt eget liv. Jamel var funksjonshemmet og kunne ikke svømme. Ute i vannet angret han – slik mange gjør som forsøker å ta livet sitt i en overveldelse av sorg og håpløshet.

Jamel ropte om hjelp. Det fikk han ikke. I stedet fikk han høre hvordan en gruppe tenåringer som stod i nærheten spottet ham og lo av ham. De ropte bl.a. at de ikke ville hjelpe ham, kalte ham stygge ord og klandret ham for å ha rotet seg bort i denne situasjonen på egenhånd. Samtidig filmet en av dem Jamels kamp med mobilen. Vi kan høre hvordan Jamel roper av fortvilelse og se hvordan han kjemper i vannet. Vi kan høre hvordan de mobber og ler. Og det slutter heller ikke når han har druknet.

Jamel kunne vært i live dersom tenåringene hadde brukt mobilen til å ringe 911 i stedet for å filme den utrolig tragiske begivenheten de stod og så på. Hva kaller man en slik forbrytelse?

Florida har ingen lover som straffer slike “indirekte drap” med fengsel. Tenåringene fikk riktignok en bot på $1000, men likevel…

Opptaket deres ligger tilgjengelig online – men det er sterk kost, så ikke se på det hvis du ikke orker slike ting!!!!

Det viktigste vi likevel kan lære, er at dette skjer oftere enn vi tror. Dette eksempelet er veldig tydelig – men i mange tilfeller skjer det indirekte. Vi som er mer priviligerte enn mange andre i denne verden, lukker ofte øynene for andre mennesker ulykke, nød og behov. Tenåringenes handling er ekstrem, men vi trenger likevel alle å tenke gjennom hvordan vi prioriterer tid og penger, og hvordan vi behandler andre mennesker. Vi har kanskje mulighet til å redde noen som vil omkomme dersom vi ikke gjør noe… Det er den virkelig store leksen i dette!
 

#galskap #mord #indirektedrap #indirektemord #mobbing #selvmord #ondskap #hard #galverden #bryseg #bistand #bloggingmotmobbing #egoisme #vågåbrydeg

4 kommentarer
  1. Jeg så ikke, så takk for advarslen, men historien er hinsides grusom. Man kan forklare og bortforklare, men har du SÅ lite hjertevarme igjen er du OND!
   Jeg skriver i blant at hjertet mitt gråter. Det gjør det nå også. Det gråter BLOD!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg