BLOGGING MOT MOBBING – Mobbeminne fra barneskolen

En av mine beste barndomsvenner var “Kim”. Kim var liten og rødhåret, kanskje den spinkleste gutten i klassen. Han kom fra en enkel familie, men han var stort sett vennlig mot alle han møtte. Kim var gutten som kom på skolen i de samme skitne klærne dag etter dag, som hadde ørene fulle av ørevoks, og som ikke hadde varmere jakke enn olajakka si. Han var den som alltid hadde gymklærne i gamle plastposer, og som ofte hadde glemt matpakka hjemme.

Kim hadde også en god venn. Teddy, het han. En bamse som med årene ble ganske så loslitt.

Det hendte ofte at jeg og Kim leket sammen da vi var på den alderen da bamser var helt legitimt å ha med i sekken. I hvert fall for oss jenter.

Jeg husker den dagen Kim hadde tatt med Teddy og en rød kurv. Vi satt i vestibylen, langt fra hverandre, og sendte Teddy frem og tilbake i full fart. Det var faktisk ganske morsomt, til og med litt mer utfordrende enn å bruke en fotball.

Et par av de større guttene kom inn uten at vi la merke til det. Vi var alt for opptatt av å sende Teddy på tur. Plutselig tok en av dem tak i kurven og slang Teddy bortetter veggen. Kim ropte ut i frustrasjon. De store guttene syntes det var morsomt. De likte å plage ham – særlig fordi han aldri gjorde motstand, samtidig som han ropte så høyt av fortvilelse.

Jeg husker jeg satt helt stille i hjørnet mitt. De store guttene var skumle. De sparket til Teddy, og nærmet seg Kim på en truende måte. Han protesterte mot måten de behandet Teddy på, men trakk seg unna når de nærmet seg. Etter å ha plaget ham en stund, gikk de igjen. Kim satt igjen gråtende. Det syntes de var morsomt.

Jeg tror det var siste gang Teddy fikk være med på skolen.

I alle fall var det siste gang jeg så ham.

#mobbing #bloggingmotmobbing #stoppmobbing #ikkemobbkameratenmin #vennskap #oppvekst #barndom

4 kommentarer
  1. minkampmotmobbing98: I know, jeg blir også sur (og trist!) når jeg tenker tilbake på det… Og etterpå så bare gikk vi… tror ingen av oss tenkte på å si fra til noen voksne en gang… Så det er nok nødvendig med informasjon til barn, også i lav alder, om at sånt er ikke greit og at man kan si ifra.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg