Hva kan hjelpe unge som sliter?

Å være ung i overgangen mellom barn og voksen byr på en rekke utfordringer. Mange unge vil i tillegg ha ekstra byrder å bære gjennom f.eks. foreldre med rus og psykisk sykdom, sosiale problemer, lærevansker, skolevegring, sykdom eller egne rusproblemer. Hva kan bidra til å gjøre livet lettere i slike situasjoner?

Basert på intervjuer med barn, ungdom, foresatte og ansatte, har forskning nå vist at følgende tiltak (faktorer) er mest effektive:

1) Å bli hørt (brukermedvirkning).

2) Mulighet for å prate med en voksen man stoler på uten å ha avtalt tid på forhånd.

3) Kontinuitet i tilbudet.

Tilbud som omfatter disse faktorene, kan forebygge at barn og unge utvikler større og mer kompliserte problemer, som på sikt også vil kreve mer ressurser. Det er derfor viktig at det offentlige tilrettelegger for at lokalsamfunn kan tilby barn og unge slike tilbud. Men kunnskap om dette, kan også være nyttig for “alle voksne” som bryr seg, enten de jobber på skolen, er nabo til eller på annet vis omgås barn og unge som har ekstra byrder å bære i hverdagen.

(Kilde: Voksenprat er viktigst for ungdom som sliter)

#psykiskhelse #barn #ungdom #oppvekst #tenåring #problemer #psykiskevansker #sosialeproblemer #ensomhet #rus #psykisksykdom #skolevegring #mobbing #lærevansker #voksenkontakt #noenåsnakkemed #forebygging #helsefremmende #tiltak #bryseg

2 kommentarer
  1. Det siste vedtaket de kom til på stortinget angående å slutte å straffe rusmisbrukere hjelper i allefall å bremse utviklingen til problemene som tidligere har forverret seg i takt med bøter og straff fra politiet! gleder meg til å se utviklingen

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg