Kjære fastlege – – – Kiss My Ass!!!!!

Fastleger som gir sykemelding eller henvisning når du ber om det, er i grunn fantastiske vesener. Problemet oppstår når du ikke lenger vet hva du skal gjøre… og følgelig ikke vet hva du skal be om. Og det føles ekstra kjipt når “alle” rundt deg tror (og kommer med kommentarer om) at fastlegen er aktivt engasjert med å hjelpe deg.

Eh……. Er han?

Hadde jeg hatt mulighet, kunne jeg skrevet mine egne attester, henvisninger og sykemeldinger. Men siden jeg ikke får lov, må jeg be ham gjøre det for meg. En slags automat som tar kr 152,- for en Cola eller en pakke med nøtter. Eller for en sykemelding eller henvisning.

Etter de siste ukers “hærverk” ble jeg enig med en rådgiver om å spørre fastlegen om tips. Det er jo ikke akkurat en fin utvikling, dette her… Men han har så langt ikke vært særlig behjelpelig, så dette kunne bli spennende…

Vi innledet som vanlig med 20 min forsinkelse, og stresset beklaget han som vanlig. Jeg sa jeg trengte en ny sykemelding. “Hvor lenge skal du holde på med dette?” spurte han. Jeg trodde det var min replikk, men la gå. “Til dette er over,” svarte jeg.

Da jeg spurte om tips til hva jeg kunne gjøre, viste han bare til til at jeg var under utredning. “Det hjelper ikke akkurat,” sa jeg, og forsøkte å forklare at det ikke akkurat var det samme som behandling. Men han konkluderte med at da var jeg i hvert fall inne i et system. Og den nye DPSen skal jo muligens begynne en utredning over nyttår de også. Så han avsluttet med å poengtere at jeg måtte da skjønne at det var nødvendig med utredning før man kunne starte behandling.

Jo, jeg kunne for så vidt se den. (Så et par år med utredning etter en akutt krise….det høres bra ut…)

Så “hvor lenge skal jeg holde på med dette?”

– Tja, det har han vel egentlig besvart selv…

(Og den konstruktive samtalen ble for øvrig en dyr liten fornøyelse på statens bekostning…)

#psykiskhelse #fastlege #lege #psykiatri #utredning #helsehjelp #behandling #hjelp #hvaiallverdenskalmanfinnepånåda

2 kommentarer
  1. Jeg blir oppgitt, irritert og utålmodig på dine vegne og får lyst til å dele ut spark bak i alle relevante retninger. HMFRRRRRR!!!!!!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg