Urettferdig, rett og slett!

Det føles ofte urettferdig at noen kan ødelegge livet til en annen, og så bare går de videre med sitt eget liv som om ingenting har skjedd… Mens den ander ligger nede og gråter hele jula og lurer på om livet er verd å leve lenger, kan den som har vært skylden i det, kose seg hele ferien med fri, god mat, skiturer, venner og familie – som om ingenting hadde skjedd…

Drittsekker + makt = farlig kombinasjon….

Inspirasjonen til dette innlegget kommer fra innlegget “Føler meg forfulgt” av bloggeren minkampmotmobbing. Det å møte dem som tidligere mobbet en, kan vekke vonde minner – og utløse angst, sorg, kvalme, svimmelhet osv. Han beskriver hvordan hans tidligere mobbere bare smiler når de møtes – som om ingenting hadde skjedd.

Jeg får vondt inni meg når jeg leser det. Joda, alle mennesker kan forandre seg, alle kan gjøre feil, alle kan lære av dem. Det gjelder også unge mennesker som mobber andre… Eller voksne, for den saks skyld.

Men noen ganger virker det som om de som gjør urett mot andre og faktisk skjønner hva de har gjort, tenker det er nok å erkjenne det for seg selv og ta lærsom av det til senere, eller å slenge ut et hel- eller halvhjertet “Beklager!” Og så er de ferdige med saken.

Ja. Så er de ferdige med saken. De kan legge den bak seg. De kan gå videre. De kan kose seg i ferier, på skiturer, med venner og familie. Som om ingenting hadde skjedd.

Men ville de – mobberne eller andre som har gjort noen urett – godtatt om noen satte fyr på huset deres eller ditcha bilen deres i Mjøsa… og så sa: “Whops… Det var kanskje ikke så heldig… Beklaaaaager!”

Det ville neppe blitt godtatt. Og politi og samfunn hjelper dem til å få sin rett.

Men dette er materielle ting. Hvorfor blir det da ikke gjort mer for å hjelpe dem som har fått sin person og helse ødelagt pga det andre har gjort?

Det er rart, men noen ganger virker det som om et hus eller en fin liten Mazda er mer verd enn et levende menneske…

#mobbing #bloggingmotmobbing #urettferdig #gjøregodtigjen #menneskeverd #verdi #psykiskhelse #karakaterdrap #arbeidskonflikt #ledelse #dårligledelse #venner #ødelegge #ferie #jul #selvbilde #ptsd #cptsd #selvmordstanker #suicidal #beklage

4 kommentarer

Siste innlegg