Mobbing er like skadelig som vold

En person som blir slått av pappa når han blir skikkelig sint – la oss si 2-3 ganger i måneden – vil nok møte stor forståelse for senere problemer. Men en person som har blitt mobbet, møtes med lang mindre empati og forståelse. Hvorfor i all verden er det slik?

En ting er sikkert – det burde ikke være slik!

? Noe av det mest traumatiske ved å bli mobbet er at ingen ser ut til å bry seg, sier professor Christina Salmivalli ved Turku universitet i Finland.

Det er dessverre alt for ofte at heller ikke vold i hjemmet blir tatt på alvor. Likevel har mobbing lenge blitt båret over med – det er jo bare barn. De leker, de lekeslåss, de slåss, de gråter… Det hører til.  – – – Gjør det egentlig det?

Alle som vet at et barn blir banket opp hjemme, har et ansvar for å hjelpe til. Det har man også når noen blir mobbet.

? Vi vet at empati ikke er nok i arbeidet mot mobbing. Selv om elever har medfølelse med dem som blir mobbet, støtter de ikke dem som blir mobbet, fordi de er redde for hva som kan skje med dem selv. De er bekymret for sin egen status i miljøet. Vi støtter bystanders ved å si til dem at de ikke må være superhelter og gå fysisk inn i konflikter. Men de kan smile og være hyggelige i hverdagen mot dem som har det vanskelig. Det har faktisk effekt.

Les mer i artikkelen Forskning viser at mobbing gir like store senskader som vold.

#mobbing #psykisk #psykiskhelse #mobber #mobbeoffer #tilskuere #gjørnoe #vågåbrydeg

5 kommentarer
  1. Ei_heks: I know… Noen ganger vil man ikke høre på noe uten at det står en forsker bak utsagnet… Da er det vitenskapelig bevist…. (helt til en eller annen forsker kommer med noe som viser det motsatte…og så har vi det gående)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg