Ingenting å gjøre i sommer? Du kan få det fint likevel!

Jeg føler meg nesten overveldet av alle de eksotiske feriebildene som tikker inn over alt. Venner og bekjente som skal reise halve jorda rundt, eller farte travelt rundt fra den ene spennende turen til den andre, med velfortjente hviler på noen av verdens vakreste strender innomellom.

Selv har jeg vel mer enn nok med å redde verden – og lommeboka. “Feriepress er en sosial konstruksjon,” sier jeg til meg selv i et forsøk på ikke å bli deprimert igjen. “Men… jeg skulle jo ønske…” sier min innerste tanke. Så da er det bare å brette opp armene, glise til speilbildet på badet og finne på noe bra å gjøre – for det mangler ikke på tiltak som kan gjøre livet om sommeren fint likevel. Kortreist ferie er tingen! Og Norge byr på mange gode muligheter, dersom vi er villige til å ta oss selv med på tur for å få det litt hyggelig.

Bare fantasien setter grenser. Her er årets stalltips:

  • Gå turer i marka. Norske skoger er minst like flotte som Amazonas, og vi slipper å frykte for malaria og giftige slanger.
  • Heng deg på en turistgruppe og lat som du er på tur i den store vide verden. Skulle du gjerne vært på storbyferie i Europa? – Finn en fransk-, italiensk- eller spansktalende gruppe! Skulle du gjerne vært på andre siden av kloden? – Finn en gruppe kinesere! Nyt språket, nyt solen og nyt skulpturene 😉
  • Ta båten ut til øyene i Oslofjorden (eller noe tilsvarende). Hva skal man med egen seilbåt når man kan få skute med egen skipper inkludert i månedskortet til Ruter?
  • Finn en plen og legg deg ned. Se på skyene (eller slikk regndråper). Skap en ‘event’. Det er faktisk ganske givende.(Men passer best på solfylte dager, jeg ser den.)
  • Sett på en kul sang og dans med solstrålene –

God sommer!

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg